A.K.G De Narrenpoel

Geschiedenis AKG de Narrenpoel

In het voorjaar van 1968 staken enkele carnavalliefhebbers de koppen bij elkaar om ook in Angeren een carnavalsvereniging op te richten. Op 18 april van dat jaar werd een eerste kennismaking voor de inwoners van Angeren georganiseerd in de vorm van een pronkzitting verzorgd door CV "De Malle Burgers" uit Arnhem-Zuid. Deze avond werd een groot succes en leidde ertoe dat er een Raad van Elf geformeerd kon worden. Deze raad is op 16 november 1968 officieel door CV "De Malle Burgers" geinstalleerd in het bijzijn van de toenmalige burgemeester Jhr. Van Nispen tot Pannerden: het Angerens Karnaval Gezelschap "De Narrenpoel" is een feit.

De eerste Carnavalsoptocht trok op 18 februari 1969 door de straten van Angeren. In het begin bestond de optocht uit drie wagens, maar inmiddels is deze optocht uitgegroeid tot een van de mooiste van de Betuwe.

Op 15 november 1969 stelde de Prinsengarde zich voor, een jaar later gevolgd door de Minigarde. Inmiddels de garde uitgegroeid tot een groep van 45 meiden verdeeld in drie leeftijdscategorieen: Little Stars, Twinkle Stars en Dancing Stars. Voor informatie over The Stars verwijzen wij naar hun eigen site: www.thestarsangeren.nl

 

******************************* UPDATE *******************************************************

tkeujestandbeeld

 
**************************************************************************************************

 

 

 

Sociale media:
Ga naar boven